Boeken

 1. Bij het vastleggen van een boeking worden deze algemene huurvoorwaarden van kracht.
 2. Boekingen en betalingen
  • Iedere boeking wordt bevestigd per e-mail
  • Binnen 5 dagen na ontvangst van deze bevestiging dient de betaling van 50% van de huursom te gebeuren. Het restant van de totale huur dient uiterlijk 3 weken voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan. Bij boeking binnen deze 3 weken dient de totale huur te worden betaald.
 3. Bij niet tijdige betaling wordt de geboekte vakantiewoning geannuleerd.

Annuleren

Annulering door huurder

 1. Annuleringen dienen per e-mail aan de verhuurder te worden doorgegeven. Direct na ontvangst van de annulering zend hij een bevestiging per e-mail.
 2. Bij annulering zijn de volgende voorwaarden van toepassing :
  • Bij annulering tussen de 42ste dag (6 weken) en de 21ste dag (3 weken) voor aanvang van uw verblijf bedraagt de administratieve kost €50.
  • Bij annulering tussen de 21ste dag (3 weken) en de aanvang van uw verblijf bedragen de annuleringskosten 100% van de huursom.

Annulering door verhuurder:

 1. Indien de verhuurder genoodzaakt is de gehuurde vakantieperiode te annuleren, zal hij direct de huurder op de hoogte brengen.
 2. De huurder heeft enkel recht op de terugbetaling van het reeds betaalde bedrag. Er kan geen bijkomende schadevergoeding worden gevraagd.

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid van de huurder

 1. De huurder zal op een respectvolle manier omgaan met de woning en de tuin.
 2. Het gehuurde vakantiehuis wordt door de huurder en zijn medehuurders met zorg bewoond. De huurder heeft aandacht voor de rust en stilte van de omgeving.
 3. De hoofdhuurder is aansprakelijk voor de door hem en door de medehuurders veroorzaakte schade, ook wanneer deze na zijn vertrek geconstateerd worden. Wanneer schade na vertrek van de huurder wordt geconstateerd, zal deze zich moeten neerleggen bij de uitspraak van de verhuurder.
 4. Alle meubels zoals bedden, bankstellen, kasten hebben een vaste plaats. Als de huurder toch iets wil verplaatsen, overleg eerst met de verhuurder.
 5. Onze huizen zijn uitsluitend bedoeld voor recreatieve doeleinden. Feesten en partijen kun je hier niet vieren, wél het leven. We vragen om de stilte te respecteren tussen 22 en 7 uur.
 6. Er wordt niet gerookt in huis, op de binnenkoer of in de bostuin. Roken kan aan de kant van de weide of buiten de poort.

Aansprakelijkheid van verhuurder.

 1. De verhuurder kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal, schade of letsel, van welke aard dan ook, berokkend aan huurders van de vakantiewoning.
 2. De huurder is zelf verantwoordelijk bij gebruik van de kinderspelen, tuinen, weide en bij contact met de dieren.
 3. Er kan een defect optreden of een toestel kan niet meer functioneren zoals het hoort. Meld het direct en verhuurder zal zorgen dat reparaties of vervangingen zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Reparaties of vervanging geven de huurder geen recht op een terugbetaling van de gehele of gedeeltelijke huur.

Maximaal aantal personen

 1. De beschrijving van de vakantiewoning vermeldt het maximaal aantal personen dat in de woning mag verblijven. Dit aantal kan in geen geval overschreden worden. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang tot de vakantiewoning geweigerd zonder aanspraak op teruggave van de huur.
 2. Het aantal personen opgegeven bij boeking kan de huurder niet veranderen zonder instemming van de verhuurder.
 3. Interne wissels van gasten tijdens het verblijf zijn niet toegestaan, ook al wordt het maximum aantal gasten niet overschreden.
 4. Vanwege het privékarakter van het terrein kan het ontvangen van bezoekers alleen na overleg met verhuurder en in beperkte mate.

Verblijf huisdieren

 1. Assistentiehonden zijn toegelaten in overleg, andere huisdieren helaas niet.

Het einde van het verblijf – Eindschoonmaak

Einde van het verblijf

 1. De gehuurde vakantiewoning en tuin dient netjes en (bezem)schoon te worden achtergelaten na afloop van het verblijf. Dit houdt in: de woning en de tuin op te ruimen, de vuilnis te sorteren op aangewezen plekken, koelkast en vaatwas te legen, gebruikt beddengoed en handdoeken verzamelen beneden op de keukentafel.
 2. Indien de woning en/of tuin niet wordt achtergelaten zoals in punt 1 beschreven, zal een extra kost voor schoonmaak van €50 aangerekend worden.

Verlaten woning tijdens verblijf en bij vertrek

 1. Graag bij het verlaten van de woning de ramen en deuren te sluiten, lichten te doven en de verwarming lager te zetten.

Waarborg

 1. De vakantiewoning heeft waardevolle spullen en de waarborg dient om eventuele ongelukjes of beschadiging te vergoeden.
 2. De controle van de vakantiewoning gebeurt bij het poetsen.
 3. Wanneer alles in goede orde is achtergelaten en geen schade of breuk is geconstateerd, dan zal de waarborg binnen een week na verblijf via bankoverschrijving geretourneerd. Gaan schades het bedrag van de waarborg te boven, dan is de huurder verplicht een aanvullende betaling te maken.
 4. Meld ongelukjes het liefst direct aan de verhuurder, samen wordt een oplossing afgesproken.
 5. De verhuurder zal geen misbruik maken van de waarborg.